Architectures » The Michael Hill Clubhouse Design by Patterson Associates

The Michael Hill Clubhouse Design by Patterson Associates

by
The Michael Hill Clubhouse Design by Patterson Associates - Glases Wall

Hunkered into the earth with less than a third of its volume penetrating above the ground plane, The Michael Hill Clubhouse seeks to integrate and intensify the experience of golf’s primary relationship with the landscape. An integral truss system creates a skewed form, and supports a green roof planted in native tussock. Inside, a glass-reinforced concrete panel ceiling, with integrated heating and acoustic design, hovers above white dimpled textured aluminium forms. The main bar and dining space is an intimate light-filled grandstand overlooking the 18th green. Buried further back into the ground are service areas, workshops, and cart storage. A large private gym is flanked by a reflecting pond, where you can exercise before being massaged in one of the two bespoke colour therapy rooms making up the spa. The design creates a model of its environment, both cultural and physical. In doing so the building seeks to become a pattern within the environment, amplifying and reinforcing the relationships between player, game, and land.

The Michael Hill Clubhouse Design by Patterson Associates - IMAGE1 The Michael Hill Clubhouse Design by Patterson Associates - Image 3 The Michael Hill Clubhouse Design by Patterson Associates - Side View The Michael Hill Clubhouse Design by Patterson Associates - Stair The Michael Hill Clubhouse Design by Patterson Associates - Teras
Designer: Patterson Associates, Location: New Zealand, Information: Source
Leave a Reply