Architectures » Home Designs » Interiors » The Bellevue Club by Baylis Architects

The Bellevue Club by Baylis Architects

by
The Bellevue Club by Baylis Architects - Exterior - 1

The design for the 3-story, 15,000 SF expansion needed to meet the changing functional requirements of this 30 year old fitness facility, complement the existing architecture, and maintain a quality and scale compatible with the adjacent single-family residential neighborhood. Influenced by Asian-inspired northwest architecture, the design achieved these goals through the use of a combination of elements including sloped roofs with large overhangs, cedar siding, stucco finish, and a horizontal window mullion pattern.

The Bellevue Club by Baylis Architects - Exterior - 2

Situated between the facility’s exterior swimming pool to the north, and exterior tennis courts to the south, occupants of the expansion are exposed to stunning views. A secluded Zen garden, water feature, and Asian inspired landscaping enhance the immediate surroundings. Natural light flows into the three levels of exercise studios from all directions, including diffused daylight through translucent wall panel systems and skylights. A southern exposed, stairwell/atrium brings natural light to the core of the space through a three story curtain wall system.

The Bellevue Club by Baylis Architects - Exterior - 3 The Bellevue Club by Baylis Architects - Exterior - 4 The Bellevue Club by Baylis Architects - Interior - 1 The Bellevue Club by Baylis Architects - Interior - 2 The Bellevue Club by Baylis Architects - Interior - 3 The Bellevue Club by Baylis Architects - Interior - 4 The Bellevue Club by Baylis Architects - Interior - 5
Designer: Baylis Architects, Location: Bellevue, Washington, Information: Source
Leave a Reply